wtorek, 30 stycznia 2018

Zupa z kapusty włoskiej i cieciorki.

Zupa z kapusty włoskiej i cieciorki.

1 marchewka
1/2 pietruszki i selera
2ziemniaki
1/2włoskiej kapusty
1.5 litra bulionu lub wody
1/2 natki koperku
70g przecieru pomidorowego
100-150g boczku
Puszka cieciorki
Łyżka masła

Warzywa obrać umyć i pokroić .  Marchew w plastry pietruszka w pół plastry seler w mniejszą kostkę . Do garnka dodajemy łyżkę masła i gdy sie rozpuści wrzucamy warzywa podsmażyć około 5min i zalać bulionem zagotować. Dodać pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki . Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na patelni dodać do zupy gotować 10minut. Następnie dodać przecier koperek i pokrojoną kapustę zagotować. Cieciorke przelać na sito przepłukać i dodać do zupy gdy kapusta jest już prawie miękka zagotować i koniec :-).SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz