sobota, 3 marca 2018

Krokiety z białą kapustą

Krokiety z białą kapustą

Naleśniki:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody gazowanej
2 jajka
2 szklanki mąki
Szczypta soli

Farsz:
Średnia główka kapusty
1/2 cebuli drobno posiekanej
Koperek według uznania (u mnie 1/2pęczka)
Cukier cytryna pieprz sól lub vegeta do smaku

Panierka:
Jajko
Tarta bułka
Tłuszcz do smażenia



Przygotowanie:
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję ciasto powinno spływać po łyżce pokrywając ją.Smażymy naleśniki z dwóch stron.

Kapustę kroimy w piórka wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Następnie dokładnie odcedzamy dodajemy posiekany koperek  cebulę cukier przyprawy i cytrynę do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy . Gotowy farsz układamy porcjami na naleśniku zawijamy w rulon i panierujemy. Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor. SMACZNEGO


Farsz do naleśników zrobiłam tak jak robię moją ulubioną kapustę do obiadu tylko bez mąki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz