Krokiety z białą kapustą
Naleśniki:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody gazowanej
2 jajka
2 szklanki mąki
Szczypta soli
Farsz:
Średnia główka kapusty
1/2 cebuli drobno posiekanej
Koperek według uznania (u mnie 1/2pęczka)
Cukier cytryna pieprz sól lub vegeta do smaku
Panierka:
Jajko
Tarta bułka
Tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję ciasto powinno spływać po łyżce pokrywając ją.Smażymy naleśniki z dwóch stron.
Kapustę kroimy w piórka wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Następnie dokładnie odcedzamy dodajemy posiekany koperek cebulę cukier przyprawy i cytrynę do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy . Gotowy farsz układamy porcjami na naleśniku zawijamy w rulon i panierujemy. Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor. SMACZNEGO
Farsz do naleśników zrobiłam tak jak robię moją ulubioną kapustę do obiadu tylko bez mąki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz