Witam kochani i zapraszam po przepis na chleb bezglutenowy z fasoli. Chleb jest rewelacyjna puszysty delikatny a w smaku fasoli nic nie czuć. Robi się go dość szybko i nie trzeba czekać aż wyrośnie. A do tego jest zdrowy i bardzo smaczny.Polecam
Składniki:
Puszka białej fasoli
3 jajka
1/2 szklanki mąki ryżowej (u mnie jaglana)
Łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oliwy
Łyżeczka ulubionych przypraw
(Oregano do pizzy można też dodać pomidory suszone itd. u mnie przyprawa do bruschetty)
Sól
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do180 stopni. Fasolę wyjąć z puszk. Na sitku przepłukać i odsączyć.
Następnie przekładamy do miski i blenderujemy na gładką masę. Dodajemy jajka oliwę dużą szczyptę soli przyprawy i miksujemy starannie całość.
Mąkę przesiewamy a następnie łączymy z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną mąkę dosypujemy partiami do naszej masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Pieczemy przez około 40 minut. Studzimy na kratce. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz