czwartek, 2 kwietnia 2020

Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku

Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku.

Opakowanie makaronu wstęgi
200g szpinaku
120g boczku w plastrach 200ml śmietany 30%
2 Łyżki masła
2 ząbki czosnku
Cebula
Do smaku oregano chilli sól pieprz

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę wraz z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Dodaj masło oregano chilli a następnie wrzuć szpinak.
Jak szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy śmietanę.
Wszystko doprawić do smaku.
Całość podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy razem z sosem i wykładamy na talerz.
Wierzch udekoruj chipsami z boczku i posyp serem.
SMACZNEGO.



Ja chipsy z boczku zastąpiłam chipsami z kiełbasy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...