Składniki :
4 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
100g zielonej fasolki szparagowej
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majonezu (wtedy kotlety nie będą takie suche ale można pominąć )
Ząbek czosnku
Koperek
Bułka tarta
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie po czym drobno siekam. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek siekamy i przekładam razem z fasolką do miski z jajkami. Do miski dodajemy również surowe jajko majonez posiekany koperek bułkę tartą i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Formujemy nieduże kulki a następnie lekko je spłaszczamy.
Panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Tartej bułki dodajemy tyle aby nasze kotlety ładnie się skleiły i nie rozpadały podczas smażenia (1-2 łyżki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz