piątek, 8 stycznia 2021

Rolada drobiowa gotowana na parze.



Rolada drobiowa nadziewana kiełbasą i cebulą gotowana na parze.

Składniki :
2 piersi z kurczaka
Drobiowa kiełbasa według uznania
1 cebula
Musztarda miodiwa
Sól pieprz do smaku
Papryka czerwona słodka
Rozmaryn
Majeranek

Przygotowanie :
Pierś z kurczaka przecinamy na pół ale nie do końca.
Rozbijamy mięso tłuczkiem.
Smarujemy musztardą.
Na górę dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę oraz cebulę (farsz można zmienić dowolnie np. ser pieczarki suszone pomidory itd).
Zwijamy w rulon spinamy wykałaczką lub szpilkami do rolad.
Wierzch mięsa nacieramy słodką papryką rozmarynem i majerankiem (oczywiście zioła też można zmienić według gustu).
Gotujemy na parze około 30 minut.
Smacznego.

Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie ziemniaki marchewka seler dobrze doprawione również gotowane na parze.
Po ugotowaniu jeśli jest potrzeba doprawiamy solą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz