Puree ziemniak, seler, oliwa truflowa i orzechy.
Składniki:
1 średni seler
Około 500g obranych ziemniaków
1 łyżka masła
Gałka muszkatołowa szczypta
Oliwa truflowa
Sól i pieprz do smaku
Kilka uprażonych orzechów włoskich
Przygotowanie :
Seler oraz ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, zalać wrzątkiem.
Posolić i gotować do miękkości.
Następnie wszystko zmiksować, dodać masło i gałkę muszkatołową, wymieszać.
Przed podaniem górę ziemniaków skropić oliwą truflową i posypać prażonymi orzechami. Podajemy zaraz po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Takie puree świetnie smakuje z mięsem, rybą a nawet stekiem z kalafiora.
Smacznego.
Super puree, wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i polecam.
OdpowiedzUsuń