Pierś kurczaka z szpinakiem jarmużem i ricottą z pieczonymi batatami .
Składniki na 2 porcje:
2 piersi kurczaka
3 garście mieszanki szpinak jarmuż
120g sera ricotta
Sól pieprz papryka słodka pieprz czosnkowy
Opcjonalnie papryczka chili
Czosnek
Oliwa
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać pokrojony drobno czosnek. Następnie dodajemy posiekany szpinak i jarmuż. Gdy wszystko zmniejszy objętość dodajemy ser sól pieprz i mieszamy. W piersi kurczaka robimy kieszeń i faszerujemy przestudzonym nadzieniem.
Wszystko ładnie zamykamy szpilka lub wykałaczką. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy szczyptę soli pieprzu czosnkowego i pokrojoną papryczkę chilli według uznania.
Za pomocą pędzelka smarujemy naszego kurczaka i układamy na blasze do pieczenia.
Pieczemy w 180stopniach około 20-30minut.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub batatami. SMACZNEGO
Można zrobiłam z samym szpinakiem.
Doprawiamy po swojemu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz