wtorek, 23 stycznia 2018

Kurczak z szpinakiem i ricottą

Pierś kurczaka z szpinakiem jarmużem i ricottą  z pieczonymi batatami .

Składniki na 2 porcje:
2 piersi kurczaka
3 garście mieszanki szpinak jarmuż
120g sera ricotta
Sól pieprz papryka słodka pieprz czosnkowy
Opcjonalnie papryczka chili
Czosnek
Oliwa

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać pokrojony drobno czosnek. Następnie dodajemy posiekany szpinak i jarmuż. Gdy wszystko zmniejszy objętość dodajemy ser sól pieprz i mieszamy. W piersi kurczaka robimy kieszeń i faszerujemy przestudzonym nadzieniem.


Wszystko ładnie zamykamy szpilka lub wykałaczką. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy szczyptę soli pieprzu czosnkowego i pokrojoną papryczkę chilli według uznania.
Za pomocą pędzelka smarujemy naszego kurczaka i układamy na blasze do pieczenia.
Pieczemy w 180stopniach około 20-30minut.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub batatami. SMACZNEGO

Można zrobiłam z samym szpinakiem.
Doprawiamy po swojemu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz