Puszka białej fasoli (240g)
100g miodu
25 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
50 g masła orzechowego
50 g mąki jaglanej lub kokosowej
50 g wiórków kokosowych
1 łyżka ekstraktu waniliowego(można pominąć)
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Szczypta soli (pomiń jeśli masło orzechowe jest solone)
Kilka orzechów włoskich
Przygotowanie:
Do miksera wrzucam fasolę miód masło orzechowe olej kokosowy mąkę wanilię i sól. Miksujemy do połączenia się składników.
Dodać sodę i ponownie miksujemy.
Przekładamy masę do miski wrzucamy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie by składniki się połączyły.
Za pomocą łyżki wykładamy masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (1 ciasteczko ok. 1 łyżka masy) zwilżoną dłonią lub łyżka lekko spłaszczamy ciasteczka i posypuję zmiażdżonymi orzechami.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15-20 min . Ciasteczka są gotowe gdy nabiorą złoto brązowego koloru.
Upieczone ciasteczka zostawiam do ostygnięcia.
SMACZNEGO
Gorących ciasteczka nie ruszamy ponieważ są bardzo delikatne.
Miód można zamienić na syrop klonowy a górę ciastek posypać kokosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz