Naleśniki bezglutenowe.
Składniki:
115 g mąki jaglanej
szczypta soli morskiej
2 jajka
300 ml mleka
30 g oleju roślinnego
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę dodać sól jajka oraz mleko i zmiksować na gładkie ciasto. Dodać olej i ponownie zmiksować. Przykrywamy ściereczką i odstawić na minimum 30 minut (można przygotować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce pod przykryciem).
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Ciasto powinno swobodnie się po niej rozprowadzać jeśli jest zbyt gęste należy rozcieńczać je wodą jeśli za rzadkie dodać mąki. Smażyć na złoto brązowego kolor z dwóch stron. SMACZNEGO
niedziela, 13 stycznia 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz