Pieczone ziemniaki z majerankiem szafranem i pieprzem czosnkowym.
Składniki:
2duże ziemniaki
Łyżka majeranku
Płaska łyżka pieprzu czosnkowego
Szczypta szafranu mielonego
Sól do smaku
2-3 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy myjemy suszymy i kroimy w plastry ok.1cm.
Wkładamy do miski i dodajemy wszystkie przyprawy oraz olej. Bardzo dokładnie mieszamy aby wszystkie ziemniaki pokryły się przyprawami. Odkładamy na 15minut.
Po tym czasie ziemniaki wykładamy na blachę (układamy jeden obok drugiego) i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni około 30minut. SMACZNEGO
Ja piekłam z termoobiegiem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. schabowym czy rybą. U mnie krewetki w temperaturze i rukola z pomidorem.
Kontrolujemy czas pieczenia ponieważ piekarniki są różne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz