sobota, 23 października 2021

Smażone kluski z boczkiem i jajkiem

 

Zostały kluski z obiadu, przecież nie mogą sie zmarnować.

Dlatego też Kaśka przygotowała pyszną kolację.

Takie danie bardzo często przygotowywano w moim rodzinnym domu🥰🥰🥰🥰.

Zawsze je uwielbiałam i uwielbiam nadal🥰.


Składniki :

Ugotowane i zimne kluski śląskie.

Boczek lub kiełbasa 

Cebula 

Jajka według uznania

Sól pieprz do smaku


Przygotowanie :

Kluski kroimy na plasterki.

Cebulę oraz boczek kroimy w kostkę.

Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy cebule, boczek a następnie dodajemy kluski. Wszystko dokładnie mieszamy a gdy są juz gotowe, czyli zrumienione i mięciutkie wbijamy jajka, mieszamy a gdy się zetną wszystko gotowe 🥰😉.

Wykładamy na talerz,posypujemy zieloną pietruszką. 

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...