niedziela, 14 maja 2023

Indyk z pesto bazylikowym


 Indyk z grilla.

Podany w towarzystwie pesto, orzechów,kaszy i fasolki szparagowej.

Ktoś chętny?

Składniki:

Fasola szparagowa 180g

Indyk 150g

Kasza pęczak 60g

Kilka orzechów (mieszanka)

Pesto z bazylii łyżeczka

Sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Mięso doprawić solą i pieprzem.

Upiec na patelni,w piekarniku lub tak jak u mnie na grillu elektrycznym.

Na upieczone mięso nałożyć cienką warstwą pesto, posypać orzechami i gotowe.

Podajemy z kaszą i fasolką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...