Indyk duszony z pieczarkami i kukurydzą.
Składniki na 1 porcję:
Polędwica z indyka 150g
Pieczarki 120g
Ryż brązowy 100g
Kukurydza konserwowa 75g
Olej 10g
Rosół lub wywar warzywny około 200g
Czosnek 1 ząbek
Curry 2g
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Czosnek siekamy.
Pieczarki kroimy w plasterki.
Mięso kroimy w dość dużą kostkę.
Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy czosnek,pieczarki i chwilę smażymy.
Następnie dodajemy mięso, sól oraz pieprz, mieszamy.
Chwilę podsmażyć.
Teraz stopniowo wlewamy bulion warzywny.
Gotujemy na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.
Dodajemy kukurydzę, mieszamy.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie mieszamy z curry i przekładamy na talerz.
Na górę układamy porcję duszonego mięsa.
Posypujemy koperkiem.
Smacznego.
Sos jeśli ktoś ma ochotę może zagęścić mąka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz