Karkówka w sosie śmietanowo grzybowym.
Składniki:
4 plastry karkówki
100g grzybów
Szklanka bulionu warzywnego
Sól pieprz
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżka papryki słodkiej
2 ząbki czosnku
Cebula
200 ml śmietany 30%
Łyżka mąki u mnie kukurydziana
Przygotowanie:
Mięso nacieramy z dwóch stron solą i pieprzem.
W garnku rozgrzewamy oliwę z łyżką masła i obsmażamy karkówkę na złoto brązowego kolor.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę posiekany czosnek i grzyby.
Smażymy przez parę minut dodajemy rozmaryn paprykę i zalewamy wszystko bulionem.
Dusimy do miękkości pod przykryciem.
Śmietanę łączymy z mąką i mieszamy aby nie powstały grudki i wlewamy do reszty.
Zagotować.
Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie puree ziemniaczano selerowe i sałatka szwedzka.
środa, 3 października 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz