Pstrąg z orzechami😍
Składniki:
2 wypatroszone pstrągi
3 łyżki masła
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka suszonego koperku
Kilka plastrów cytryny
2 garstki orzechów
Przygotowanie
Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystko natrzeć solą pieprzem rozgniecionym czosnkiem i odrobiną suszonego koperku(środek ryby również).
Do środka każdej ryby włożyć po dużej łyżce masła i kilka plastrów cytryny.
Orzechy utrzeć w moździerzu. Z folii do pieczenia zrobić łódki. Do każdej łódki włożyć rybę a następnie folię lekko docisnąć. Wierzch ryby posmarować rozpuszczonym masłem i posypać rozgniecionymi orzechami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze około 200st. Pod koniec pieczenia folię rozłożyć a wytworzonym sosem polać ryby i jeszcze chwilkę podpiec aby nabrała ładnego koloru.
SMACZNEGO.
poniedziałek, 17 grudnia 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...

-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Papryczki nadziewane serem feta marynowane w oleju . Bardzo proste do zrobienia samemu w domu. 10 papryczek (ja użyłam małych słodkich a...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz