czwartek, 14 lutego 2019

Zębacz pod kruszonką

Jest mamy to😂😂😂pierwszy normalny obiad od tygodnia😍 jeszcze trochę przeziębieni ale mam już dość obiadów z baru😉
Dziś rybka Zębacz ziemniaki z piekarnika i mix sałat. To było to 😍

Składniki:
Filet z zębacza około 350g
Sól pieprz
Szczypty tymianku
Szczypta bazyli
Szczypta papryki słodkiej
Olej
Ząbek czosnku

Na posypkę:
Solidna łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
Papryka chilli według uznania
Pietruszka zielona

Przygotowanie:
Rybę myjemy osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem.
Do małej miseczki dodajemy tymianek bazylię paprykę czosnek przeciśnięty przez praskę  olej i mieszamy.
Tak przygotowaną mieszanką za pomocą pędzelka smarujemy naszą rybę z dwóch stron.
Odkładamy na 40-60minut.
To tym czasie rybę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20minut w 180stopniach.
Na patelni rozpuścić masło dodać bułkę tartą i zrumienić.
Ściągnąć z ognia dodać posiekane drobno chilli i pietruszkę zieloną wymieszać.
Tak gdzieś 5-10 minut przed wyciągnięciem  ryby na wierzchu układamy naszą posypkę.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...