sobota, 10 sierpnia 2019

Naleśniki z serem feta.

Naleśniki z serem feta.

Składniki na ciasto:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody
2 jajka
2 szklanki maki
Sól
3 łyżki oleju


Przygotowanie:
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Jajka ubić z odrobiną soli. Dodać mąkę olej mleko i wodę. Dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki z dwóch stron na złoto brązowy kolor.


Farsz:
Opakowanie sera feta
Koperek według uznania
Średniej wielkości cebula
Pieprz czosnkowy do smaku
Opcjonalnie łyżka lub dwie mleka
Olej do smażenia

Przygotowania:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem odrobiny soli.
Ser wyjmujemy z opakowania i dodajemy do niego przestudzoną cebulę koperek oraz pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Jeśli farsz jest za suchy dodajemy do niego mleko.
Każdy naleśniki smarujemy porcją farszu zwijamy i gotowe.

SMACZNEGO.

Naleśniki bezglutenowe :
https://kasiapichci.blogspot.com/2019/01/nalesniki-bezglutenowe.html?m=1


Mleko można zastąpić łyżką śmietany.


4 komentarze:

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...