środa, 15 stycznia 2020

Puree z piertuszki i ciecierzycy

Puree z selera i ciecierzycy.

Składniki:
Średniej wielkości seler
Średniej wielkości pietruszka
Pół słoik gotowanej ciecierzycy
Duża łyżka masła
Pietruszka zielona według uznania


Przygotowanie:
Seler oraz pietruszkę obieramy myjemy kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.
Ugotowane i miękkie warzywa odcedzamy.
Ciecierzycę opłukać i osuszyć.
Do garnka z warzywami dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...