Pstrąg z cebulą i chilli
Składniki ;
2 pstrągi
Pół cebuli
Kilka gałązek pietruszki
Jedna papryczka chilli
3-4 plastry masła
Ząbek czosnku
Przyprawa do ryby
Przygotowanie ;
Pstrągi myjemy czyścimy odcinamy głowy i osuszamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Dokładnie nacieramy rybę w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb czosnkiem i chilli.
Do środka wkładamy po kilka plastrów cebuli pietruszkę i plasterek masła.
Wszystko układamy na blaszce do pieczenia.
Na górę można dodać też plasterek masła.
Rybę wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ryby.
SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...

-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Papryczki nadziewane serem feta marynowane w oleju . Bardzo proste do zrobienia samemu w domu. 10 papryczek (ja użyłam małych słodkich a...
smakowicie!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo
OdpowiedzUsuń