Zupa z kapusty włoskiej i cieciorki.
1 marchewka
1/2 pietruszki i selera
2ziemniaki
1/2włoskiej kapusty
1.5 litra bulionu lub wody
1/2 natki koperku
70g przecieru pomidorowego
100-150g boczku
Puszka cieciorki
Łyżka masła
Warzywa obrać umyć i pokroić . Marchew w plastry pietruszka w pół plastry seler w mniejszą kostkę . Do garnka dodajemy łyżkę masła i gdy sie rozpuści wrzucamy warzywa podsmażyć około 5min i zalać bulionem zagotować. Dodać pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki . Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na patelni dodać do zupy gotować 10minut. Następnie dodać przecier koperek i pokrojoną kapustę zagotować. Cieciorke przelać na sito przepłukać i dodać do zupy gdy kapusta jest już prawie miękka zagotować i koniec :-).SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz