Buraki z chrzanem 🥰😋
Składniki:
0.5kg czerwonych buraków
Ocet 10% lub cytryna do smaku (cytryna)
Chrzan tarty do smaku (użyłam ze słoiczka)
Sól i cukier do smaku
Przygotowanie:
Buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić.
Następnie obrać i zetrzeć na tarce o małych lub dużych oczkach(duże).
Starte buraki przełożyć do miski,dodać ocet, chrzan, cukier i sól do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Zostawić do połączenia się składników w lodówce.
Przed podaniem wyjąć i pozostawić w temperaturze pokojowej.
Ja podałam takie buraczki w towarzystwie kaczki i kaszy pęczak.
Tak przygotowane buraki można również
przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz