niedziela, 30 kwietnia 2017

Golonka wieprzowa

Golonka gotowana a później pieczona w sosie musztardowym.

Ja takie golono po prostu uwielbiam :-)
Miękki w środku a skórka chrupiącą. Polecam

3 średnie golonka
2 liście laurowe
Kilka kulek ziela angielskiego
Vegeta
Kilka płatków suszonego chrzanu (można pominąć)
2 łyżki musztardy
Szklanka wywaru po gotowaniu golonek
Pieprz

Mięso myjemy wkładamy do garnka dodajemy vegeta liść ziele chrzan w płatkach i gotujemy 1.5-2godz aż mięso będzie miękkie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego . Polewamy golonka sosem musztardowym.
Do miseczki wlewamy szklankę wywaru z gotowania mięsa dodajemy musztardę i mieszamy. Powstałym płynem polewamy mięso i pieczemy około godziny aż skórka się ładnie zarumieni. Podajemy z kapustą i ziemniaki :-)
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...