Grzanki do zupy to kolejny fajny pomys艂 na zalegaj膮ce pieczywo 馃槈 ldealnie
pasuj膮 do zup krem czy sa艂atek .
pasuj膮 do zup krem czy sa艂atek .
Sk艂adniki:
Kilka kromek chleba pszennego razowego lub bu艂ki
3-4 艂y偶ki oleju
Ulubione zio艂a
3-4 艂y偶ki oleju
Ulubione zio艂a
Przygotowanie:
Chleb pokroi膰 w kostk臋 rozgrza膰 patelni臋 doda膰 olej i wrzuci膰 pieczywo.
Sma偶y膰 na 艣rednim ogniu cz臋sto mieszaj膮c. Zrumieni膰 na z艂oto .
Na koniec posypujemy zio艂ami.
Zimne grzanki wk艂adamy do s艂oika i w ten spos贸b przechowujemy.
SMACZNEGO
Zamiast oleju mo偶na u偶y膰 2艂y偶ki mas艂a.
Spos贸b nr.2
Grzanki mo偶na r贸wnie偶 pi臋膰 w piekarniku. Chleb skrapiamy olejem dodajemy zio艂a mieszamy wyk艂adamy
na blach臋 pieczemy 10min w 180st.
na blach臋 pieczemy 10min w 180st.
U mniej grzanki posypane zosta艂y majerankiem i pietruszk膮 w kostce oraz grzanki czosnkowe.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz