piątek, 29 grudnia 2017

Grzanki do zupy to kolejny fajny pomysł na zalegające pieczywo 😉 ldealnie
pasują do zup krem czy sałatek .

Składniki:
Kilka kromek chleba pszennego razowego lub bułki
3-4 łyżki oleju
Ulubione zioła

Przygotowanie:
Chleb pokroić w kostkę rozgrzać  patelnię dodać olej i wrzucić pieczywo. 
Smażyć na średnim ogniu często   mieszając. Zrumienić na złoto .
Na koniec  posypujemy ziołami.
Zimne grzanki wkładamy do słoika i w ten sposób przechowujemy.
SMACZNEGO

Zamiast oleju można użyć 2łyżki masła. 

Sposób nr.2
Grzanki można również pięć w piekarniku. Chleb skrapiamy olejem dodajemy zioła mieszamy wykładamy
na blachę pieczemy 10min w 180st.

U mniej grzanki posypane zostały majerankiem i pietruszką w kostce oraz grzanki czosnkowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...