Grzanki do zupy to kolejny fajny pomysł na zalegające pieczywo 😉 ldealnie
pasują do zup krem czy sałatek .
pasują do zup krem czy sałatek .
Składniki:
Kilka kromek chleba pszennego razowego lub bułki
3-4 łyżki oleju
Ulubione zioła
3-4 łyżki oleju
Ulubione zioła
Przygotowanie:
Chleb pokroić w kostkę rozgrzać patelnię dodać olej i wrzucić pieczywo.
Smażyć na średnim ogniu często mieszając. Zrumienić na złoto .
Na koniec posypujemy ziołami.
Zimne grzanki wkładamy do słoika i w ten sposób przechowujemy.
SMACZNEGO
Zamiast oleju można użyć 2łyżki masła.
Sposób nr.2
Grzanki można również pięć w piekarniku. Chleb skrapiamy olejem dodajemy zioła mieszamy wykładamy
na blachę pieczemy 10min w 180st.
na blachę pieczemy 10min w 180st.
U mniej grzanki posypane zostały majerankiem i pietruszką w kostce oraz grzanki czosnkowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz