Sk艂adniki:
Etap 1:
1 szklanka pomidor贸w z puszki
1 jajko
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
Etap 2:
2 szklanki m膮ki
1/2 艂y偶eczki soli
1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
1 艂y偶eczka sody
2 艂y偶eczki przyprawy korzennej
Etap 3
4 艂y偶ki cukru pudru
1/2 艂y偶eczki przyprawy korzennej
1 艂y偶eczka soku z cytryny
woda do uzyskania g臋sto艣ci
Pomidory przek艂adamy do miski i za pomoc膮 blendera miksujemy . Nast臋pnie dodajemy jajko olej cukier i miksujemy wszystko na g艂adk膮 mas臋.
W drugiej misce mieszamy wszystkie suche sk艂adniki i przek艂adamy je do miski z mas膮 pomidorow膮. Wszystko dok艂adnie mieszamy 艂y偶k膮.
Ciasto przelewamy do keks贸wki i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto wystygnie robimy lukier z podanych sk艂adnik贸w i polewamy nim ciasto. SMACZNEGO
Przepis zaczerpni臋ty z bloga smako艂yki Dominiki. Polecam
艢wietny pomys艂! ;-)
OdpowiedzUsu艅Dzi臋kuj臋
OdpowiedzUsu艅