piątek, 29 grudnia 2017

Krokiety z jajkiem i pieczarkami

Krokiety z jajkiem i pieczarkami.


Składniki na farsz :
10 jajek 
500g pieczarek
Łyżka majonezu 
Sól pieprz
Czosnek
(może być granulowany lub w kostkach)


Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Następnie studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Podobnie z pieczarkami myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki smażymy na patelni z dodatkiem soli do momentu aż odparuje woda.


Gotwe pieczarki studzimy a następnie dodajemy do jajek razem z majonezem i przyprawami. Mieszamy.
Tak przygotowaną pastę nakładamy porcjami na naleśniki i zawijamy.


Gotowe krokiety panierujemy w jajku i tartej bułce a następnie smażymy na złoto brązowy kolor z wszystkich stron.
SMACZNEGO.


Nie podaje przepisu na naleśniki ponieważ każdy ma swój.
 A ja robię je na oko.
Z podanej ilości wychodzi około 16- 18szt.
Ja użyłam czosnku w kostkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...