Karczek pod pierzynką z pieczarek.
Składniki:
2 plastry karkówka o grubości około 2cm
5 średnich pieczarek
1/2 cebuli czerwonej
2 plastry sera
Sól pieprz czosnkowy majeranek
Pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
Mięso delikatnie rozbić, nacieramy solą pieprzem i olejem.
Odkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
Karczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni np. grillowej.
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni smażymy cebulę oraz pieczarki, doprawiamy sól pieprz majeranek.
Na upieczone mięso układamy porcję pieczarek, plaster sera i zapiekamy w piekarniku około 5 minut.
SMACZNEGO
Doprawić oczywiście można po swojemu i dodać ulubione przyprawy.
niedziela, 23 września 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz