Uwielbiam boczniaki czy to w sosie z makaronem czy smażone na patelni 😍😍😍😍.
Tym razem dodałam je do tortilli🥰🥰🥰.
Pycha 😋 miłego dnia kochani 😘.
Składniki:
Tortilla (razowa)
Sałata
Awokado według uznania
Papryka czerwona według uznania
Pomidor według uznania
Boczniaki całe opakowanie
Sól pieprz do smaku
Ziarna słonecznika
Mąka lub bułka tarta (mąka żytnia)
Jajko
Przygotowanie:
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, kroimy w plastry.
Paprykę myjemy, osuszamy,kroimy w kostkę.
Boczniaki wyjmujemy z opakowania, myjemy osuszamy i obtaczamy w jajku oraz dowolnej panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złoto brązowego koloru.
Po upieczeniu przekładamy na ręcznik papierowy.
Tortillę podgrzewamy a następnie układamy na niej sałatę, awokado, paprykę i boczniaki.
Wszystko posypujemy ziarnami słonecznika, doprawiamy i zwijamy w rulon.
Przed zwinięciem można dodać również jakiś sos np. czosnkowy.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego 🥰
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz