wtorek, 5 września 2017

Bułeczki z masłem czosnkowym nadziane serem i kabanosem

Bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne na kolację pyszne faszerowane bułeczki.
Wszyscy mają faszerowane chlebki a ja nie😜
Polecam kochani kto nie jadł niech spróbuje.


2-3szt. Bułki pszennej najlepiej z dnia poprzedniego
150g masła
150g startego sera (gouda mazdamer a najlepiej mozzarella)
Pietruszka zielona według uznania
2-3 ząbki czosnku
2 kabanosy wieprzowe lub salami 
Sól pieprz
Odrobina papryki czerwonej 


Pieczywo ponacinać ostrym nożem najpierw poziomo a potem pionowo tak żeby powstała kratka trzeba uważać aby nie przeciąć spodu bułki. 
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno posiekać.
W rondelku rozpuścić masło dodać czosnek i zeszklić. Następnie zdejmujemy z ognia dodajemy pietruszkę sól przyprawy  i wszystko dokładnie mieszamy.
Pomiędzy nacięcia naszego pieczywa wlewamy masło ziołowe (4 łyżki zostawić na później).
Teraz pomiędzy nacięcia dodajemy ser oraz kabanosy. Resztą masła polej bułki .
Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-180st. i pieczemy około 10-15 minut aż ser się rozpuści a bułka będzie chrupiąca. Pilnujemy oczywiście czasu podczas pieczenia aby bułek nie przypalić.
SMACZNEGO




2 komentarze:

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...