Zupa Krupnik
Składniki:
Około 1.5 l wody
Mięso wieprzowe ( żeberka łopatką u mnie schab około 400g)
Marchew
Pietruszka
Kawałek selera
2 małe ziemniaki
Liść laurowy kilka kulek ziela angielskiego
Vegeta pieprz
Pietruszka zielona
1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
Przygotowanie:
Mięso kroimy w dość widoczną kostkę(jeśli mamy żeberka gotujemy w całości) wkładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy vegety ziele zgniecione ziarna pieprzu oraz liść.
Gotujemy na małym ogniu około 30-40 min.
Warzywa obieramy myjemy kroimy w kostkę i oprócz ziemniaków dodajemy do wywaru.
Gotujemy około 7-10minut następnie dodajemy ziemniaki oraz kaszę.
Gotujemy do miękkości na koniec wrzucamy posiekaną pietruszkę. SMACZNEGO
Mięso z żeberka obieramy i dodajemy do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz