Jakiś czas temu przygotowałam takie kiełbaski pierwszy raz na kolację.
I nam przypadły do gustu☺
Takie zakręcone kiełbaski to nie tylko fajna propozycja podania ale również pyszny dodatek do np. smażonych ziemniaków .
Składniki:
Dowolną ilość kiełbasy np. Toruńskiej
Patyczi do szaszłyków
Jajko
Tarta bułka
Olej do smażenia
Sol pieprz
Kiełbaski nadziewamy na patyczki.
Zaczynając od góry nacinamy kiełbaski nożem na około tworząc spirale(nóż musi dotykać patyczka)
Po nacięcia na patyku rozciągnąć kiełbaski tworząc spirale.
Jajko roztrzepać widelcem dodać przyprawy .
Panierujemy w jajku i tartej bułce po czym smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju .
Ściągamy patyczek .
Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem u mnie słodko pikantny. SMACZNEGO
bardzo oryginalne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję 😊
OdpowiedzUsuń