Może kolorem i nie zachwyca ale smak całkiem całkiem. Zupa marchewkowo groszkowa. Polecam
Składniki:
700-800 ml bulionu
2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem
1 pietruszka korzeń
Przygotowanie:
Pietruszkę obieramy myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do garnka dodajemy łyżkę masła pietruszkę i smażymy 2-3 minuty.
Następnie wlewamy bulion i chwilę gotujemy.
Teraz czas na marchewkę z groszkiem i gotujemy jeszcze jakieś 15-20minut.
Wszystko ściągamy z ognia i miksujemy na gładką konstrukcję. Zagotować.
Podawać z kleksem śmietany i ulubionymi dodatkami grzanki groszek ptysiowy itd.
U mnie w towarzystwie słonecznika i szczypiorku . SMACZNEGO
poniedziałek, 14 stycznia 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz