środa, 30 sierpnia 2017

Kalmary panierowane


Kalmary panierowane

Składniki:
10 szt. Krążków kalmara
2 łyżki mąki
Łyżka tartej bułki luksusowej schulstad
Przyprawy do smaku:
Odrobinę papryki czerwonej sól
Jajko
Olej do smażenia



Przygotowanie:
Mąkę tartą bułkę oraz przyprawy mieszamy razem.
Świeże krążki kalmara płuczemy i osuszamy.




Następnie obtaczamy w mieszance z maki i tartej bułki jajku i znowu w mieszance.
Smażymy na złoty kolor z 2 stron po około 3 minut na stronę.
Można podać z sosem słodko pikantnym.
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...