poniedziałek, 29 lipca 2019

Kotlety z mozzarelli faszerowane oliwkami i szynką

Faszerowana mozzarella to jest to co Czyżaki uwielbiają.
Mam nadzieję że i wam przypadnie ten przepis do gustu.
Polecam

Składniki:
2 mozzarelle
Oliwki czarne według uznania (10 sztuk)
Łyżka siekanej pietruszki
2-3 plastry szynki (konserwowa)
Jajko
Tarta bułka

Przygotowania:
Ser wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody.
Kulkę mozzarelli dzielimy na 4 części.
Oliwki drobno kroimy.
Szynkę kroimy w paski.
Jajko rozbijamy i wlewamy do miski.
Doprawiamy do smaku solą.
Na środek plastra sera układamy porcję oliwek wymieszanych z pietruszką i szynki.
Wszystko przykrywamy drugim plastrem sera mocno dociskamy brzegi do siebie i panierujemy jajko tarta bułka.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
SMACZNEGO

Ser musi być dobrze oblepiony panierką inaczej może się wszystko rozpaść.
Z podanej ilości wychodzą 4 kotlety.
Jeśli ktoś chce to może zrobić z całej mozzarelli tylko przekroić na pół to już zależy od nas.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...