Parówki z serem w chlebie tostowym.
Składniki:
4 kromki chleba tostowego
4 plastry sera topionego
2 parówki
1 jajko
Sól pieprz zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Z chleba odcinamy skórki i za pomocą wałka rozwałkowujemy na cienki placek.
Na środek układamy plaster sera pół parówki i zwijamy w rulon.
Do jajka dodajemy przyprawy i mieszamy.
Każdy jeden rulon moczymy w jajku a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor.
SMACZNEGO
Podajemy z ketchupem.
Użyłam chleb tostowy pełnoziarnisty.
sobota, 13 lipca 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...

-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
To regionalna potrawa kuchni Śląskiej konkretnie pochodzi ona z Wisły. Legenda głosi że żebrak który ponoć przygotował tą ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz