niedziela, 14 lipca 2019

Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem

Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem.


Składniki:
Pół kilograma ugotowanych ziemniaków
Puszka tuńczyka w sosie własnym
1 posiekana cebula
1 jajko
2 łyżki natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
Sok z 1/2 cytryny
Mąka do obtoczenia



Przygotowanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Połączyć z odsączonym tuńczykiem, cebulą, jajkiem, natką, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Tak przygotowaną masę odstawić do lodówki na godzinę (to ważne, dzięki temu będzie łatwiej nam formować kotlety i nie będą się one rozpadać podczas smażenia).
Z masy formujemy zgrabne kotleciki i obtaczamy  je w cienkiej warstwie mąki.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
SMACZNEGO.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...