wtorek, 2 maja 2017

Oponki cebulowe

 
Pomysł na to danie powstał po obejrzeniu filmiku na oponki z serem.
Są idealne na różnego typu imprezy świetnie sprawdzą się też jako przekąska do piwa. Polecam
Oponki cebulowe faszerowane.

Składniki:

Cebula czerwona dowolna ilość
Szynka najlepiej surowa lub pierś z kurczaka
Jajko
Tarta bułka
Zioła prowansalskie


Przygotowanie:

Cebulę obieramy tniemy na krążki około 0.5-1cm. Wyciagamy co drugi i na jego miejsce wkładamy plasterki szynki lub kurczaka pokrojone w paski . Wszystko posypujemy ziołami. Obtaczamy w jajku i tartej bułce najlepiej 2 razy. Wkładamy do zamrażarki na około 15-30min. Smażymy na głębokim oleju z dwóch stron. SMACZNEGO



Można też panirować mąką jajko tarta bułka jak kto woli.  Podajemy z sosem np. słodko- kwaśnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...