Kochani dziś wariacja na temat kotleta.
Niby tradycyjnie a inaczej .
Bardzo lubię przygotowywać ten
Sznycel po Bawarsku😍
Polecam
Składniki:
Schab
Musztarda
Chrzan
Sól pieprz
Jajka
Mąka
Tarta bułka
Masło
Przygotowanie:
Mięso myjemy osuszamy kroimy na plastry i traktujemy tłuczkiem (u mnie 3 kotlety ).
Do miseczki dodajemy musztardę oraz chrzan ( według uznania u mnie po 1 łyżeczce) sól pieprz i kotlety. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15min.
Do miski rozbijamy jajka i mieszamy widelcem.
Następnie kotlety obtaczamy w mące
jajku oraz tartej bułce.
Na patelni rozpuścić masło i usmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. SMACZNEGO.
Ja do smaku dodałam jeszcze świeży tymianek. Pycha
Kotlety czy tam sznycle można też usmażyć na oleju.
środa, 31 maja 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz