Coś dla miłośników tych małych słonych rybek.
Bardzo szybkie w przygotowaniu chrupiące i idealne jako mała przekąska Spring Rolls.
Składniki:
Kawałek ogórka zielonego
Kawałek marchewki
Kilka liść sałaty
2-3 filety z anchois
(Można mniej lub więcej zależy to od naszych upodobań)
Papier ryżowy
Przygotowanie:
Marchew myjemy i obieramy.
Za pomocą obieraczki tniemy w paseczki a później na pół to samo robimy z ogórkiem.
Sałatkę myjemy rwiemy na mniejsze kawałki.
Anchois kroimy na 3-4 części.
Teraz pozostało nam to tylko wszystko razem wymieszać.
Papier ryżowy robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na każdym jednym listku papieru ryżowego układamy porcję warzyw i zawijamy.
Marchew myjemy i obieramy.
Za pomocą obieraczki tniemy w paseczki a później na pół to samo robimy z ogórkiem.
Sałatkę myjemy rwiemy na mniejsze kawałki.
Anchois kroimy na 3-4 części.
Teraz pozostało nam to tylko wszystko razem wymieszać.
Papier ryżowy robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na każdym jednym listku papieru ryżowego układamy porcję warzyw i zawijamy.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz