Ostatnio częściej gotuje dania z kuchni Indyjskiej . Tym razem fajna przekąska pod nazwą Onion bhaji czyli cebula w cieście. Fajnie doprawiona bardzo ciekawa w smaku. Polecam
Składniki:
2duże cebule
3łyżki mąki z ciecierzycy
1jajko
2łyżeczki mielonego chilli
2łyżeczki mielonej kolendry
2łyżeczki curry
Świeża kolendra
Sól pieprz olej
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie ringi. Każdy jeden kawałek oddzielamy od siebie(mają być pojedyńcze kółka). Do miski z cebulą dodajemy resztę składników i mieszamy do momentu wymieszania się składników. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
W rękach formujemy nieduże kulki i wrzucamy do garnka. Smażymy z dwóch stron na złoto( olej nie może być za gorący ponieważ wierzch się spali a środek będzie surowy). Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym.
SMACZNEGO.
U mnie jogurt naturalny zastąpiłam greckim. Przypraw też dodałam według własnego gustu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz