Zostały kluski z obiadu, przecież nie mogą sie zmarnować.
Dlatego też Kaśka przygotowała pyszną kolację.
Takie danie bardzo często przygotowywano w moim rodzinnym domu🥰🥰🥰🥰.
Zawsze je uwielbiałam i uwielbiam nadal🥰.
Składniki :
Ugotowane i zimne kluski śląskie.
Boczek lub kiełbasa
Cebula
Jajka według uznania
Sól pieprz do smaku
Przygotowanie :
Kluski kroimy na plasterki.
Cebulę oraz boczek kroimy w kostkę.
Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy cebule, boczek a następnie dodajemy kluski. Wszystko dokładnie mieszamy a gdy są juz gotowe, czyli zrumienione i mięciutkie wbijamy jajka, mieszamy a gdy się zetną wszystko gotowe 🥰😉.
Wykładamy na talerz,posypujemy zieloną pietruszką.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz