Żeberka z szybkowaru
Składniki:
Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy
2-3 łyżki masła i oleju
Przyprawy:
Sól pieprz czosnkowy przyprawa do mięsa duszonego czerwona papryka słodka przyprawy według uznania
Łyżka mąki
Przygotowanie:
Żeberka myjemy osuszamy kroimy na odpowiedniej wielkości kawałki.
W szybkowarze lub garnku rozgrzać tłuszcz obsmażyć żeberka z każdej strony na złoto.
Następnie dodać przyprawy i szklankę wody zamknąć szybkowar lub przykryć garnek pokrywka i gotować do miękkości . Mi to zajęło 20 minut żeberka po prostu rozpływają sie w ustach. Po tym czasie odparować garnek. Następnie zagęszczamy mąką w razie potrzeby doprawić i gotowe.
SMACZNEGO
Żeberka podajemy w towarzystwie ziemniaków buraków lub ciapkapusty.
Przepis na ciapkapusta:
https://kasiapichci.blogspot.com/2017/05/to-co-lubie-najbardziej_10.html?m=1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz