Omlet marchewkowy z jabłkiem, serem gorgonzola i orzechami.
Takie śniadanko zagościło dzisiaj na stole🥰.
Bardzo prosty do przygotowania,smaczny i lekki jak chmurka.
Dodatki oczywiście można zmienić.
Składniki na omlet:
2 jajka
100g marchewki starej na tarce o małych oczkach
Łyżka jogurtu naturalnego
Sól pieprz do smaku
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki (z brązowego ryżu)
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka wymieszać z marchewką, jogurtem, solą, pieprzem, mąka i proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli.
Następnie wszystko dokładnie razem wymieszać.
Omlet smażyć z obu stron po kilka minut.
Po usmażeniu omletu na górę dodałam,kilka liści sałaty masłowej, około 35g sera gorgonzola,20g uprażonych włoskich orzechów i około 100g jabłka pokrojonego w pół plasterki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz