Były już ogórki na ostro w musztardzie kurkumie a dziś ogórki curry.Pycha😍
Składniki:
2 kg ogórków
1.5 cebuli
1.5 łyżki soli
Po 1.5 szklanki wody octu i cukru (u mnie octu mniej jak juz wiecie wole bardziej słodkie trzeba próbować )
po 4 łyżeczki curry słodkiej papryki
Kilka ziaren pieprzu i gorczycy.
Przygotowanie:
Ogórki myjemy i kroimy na ćwiartki dodajemy soli mieszam i odstawiam na ok. 3 godziny.
Przygotowujemy zalewę czyli do garnka dodaje wodę z octem i cukrem oraz przyprawy zagotowujemy mieszamy i odstawiam. W między czasie układam ogórki w słoiczkach.
Wszystko zalewamy zalewą zakręcamy i pasteryzuję ok. 10-15 minut.SMACZNEGO
wtorek, 4 lipca 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz