Bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne na kolację pyszne faszerowane bułeczki.
Wszyscy mają faszerowane chlebki a ja nie😜
Polecam kochani kto nie jadł niech spróbuje.
2-3szt. Bułki pszennej najlepiej z dnia poprzedniego
150g masła
150g startego sera (gouda mazdamer a najlepiej mozzarella)
Pietruszka zielona według uznania
2-3 ząbki czosnku
2 kabanosy wieprzowe lub salami
Sól pieprz
Odrobina papryki czerwonej
Pieczywo ponacinać ostrym nożem najpierw poziomo a potem pionowo tak żeby powstała kratka trzeba uważać aby nie przeciąć spodu bułki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno posiekać.
W rondelku rozpuścić masło dodać czosnek i zeszklić. Następnie zdejmujemy z ognia dodajemy pietruszkę sól przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
Pomiędzy nacięcia naszego pieczywa wlewamy masło ziołowe (4 łyżki zostawić na później).
Teraz pomiędzy nacięcia dodajemy ser oraz kabanosy. Resztą masła polej bułki .
Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-180st. i pieczemy około 10-15 minut aż ser się rozpuści a bułka będzie chrupiąca. Pilnujemy oczywiście czasu podczas pieczenia aby bułek nie przypalić.
SMACZNEGO
na bogato, pysznie !
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam🙂
OdpowiedzUsuń