Hej kochani wiem że dawno niczego nie wystawiałam ale jakoś miałam brak chęci do wszystkiego.😩
Postaram się poprawić😉i zapraszam na muffinki kukurydziane (bezglutenowe).
Polecam.
Postaram się poprawić😉i zapraszam na muffinki kukurydziane (bezglutenowe).
Polecam.
Składniki:
5 jajek
1/2 szklanki cukru
2/3 szklanki maki kukurydzianej
1/3 szklanki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej
Skórka z cytryny
Sok z 1/2 cytryny
5 jajek
1/2 szklanki cukru
2/3 szklanki maki kukurydzianej
1/3 szklanki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej
Skórka z cytryny
Sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę.
Następnie dodajemy cukier i ubijamy nadal. Teraz czas na żółtka i jeszcze chwilę ubijamy.
Do ubitych jaj dodajemy przesiane mąki sok i skórki z cytryny bardzo delikatnie wszystko mieszamy drewnianą łyżką.
Ciasto przelewamy do muffinkowej blaszki wyłożonej papilotkami.
Pieczemy około 20-30 min w 180 stopniach do suchego patyczka.
SMACZNEGO.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę.
Następnie dodajemy cukier i ubijamy nadal. Teraz czas na żółtka i jeszcze chwilę ubijamy.
Do ubitych jaj dodajemy przesiane mąki sok i skórki z cytryny bardzo delikatnie wszystko mieszamy drewnianą łyżką.
Ciasto przelewamy do muffinkowej blaszki wyłożonej papilotkami.
Pieczemy około 20-30 min w 180 stopniach do suchego patyczka.
SMACZNEGO.
Do muffinek nie dodajemy sody ani proszku do pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz