Żeberka w sosie sojowym z imbirem i czosnkiem.
Polecam
Składniki:
Około 650g żeberek
4-6 łyżek sosu sojowego
2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kostkę
Łyżeczka imbiru
Łyżeczka papryki słodkiej (można pominąć)
Przygotowanie:
Żeberka przekładamy do miski dodajemy resztę składników.
Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na minimum 4 godziny(u mnie leżały w lodówce całą noc).
Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z sosem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180stopni( u mnie z termoobiegiem) i pieczemy około 35-40minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO.
czwartek, 16 stycznia 2020
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz