wtorek, 17 października 2017

Zupa z brukselki

Zupa ze świeżej brukselki .

Składniki:
250g brukselki
1 marchewka
1 pietruszka
Kawałek selera
1 średni ziemniak
150g mięsa wieprzowego mielonego
Śmietana 30%
Koperek
Sól pieprz
Masło


Przygotowanie:
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem zagnieść i formować kuleczki wielkości orzechów włoskich.


Warzywa obieramy myjemy i kroimy jak kto lubi.
W garnku rozpuścić masło dodać warzywa (marchew pietruszkę seler )i chwilę smażymy brukselkę dodajemy na końcu.
Następnie wszystko zalać wodą dodać mięso doprawić i gotować do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy koperek oraz śmietanę jeśli trzeba doprawić. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...