Zupa ze świeżej brukselki .
Składniki:
250g brukselki
1 marchewka
1 pietruszka
Kawałek selera
1 średni ziemniak
150g mięsa wieprzowego mielonego
Śmietana 30%
Koperek
Sól pieprz
Masło
Przygotowanie:
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem zagnieść i formować kuleczki wielkości orzechów włoskich.
Warzywa obieramy myjemy i kroimy jak kto lubi.
W garnku rozpuścić masło dodać warzywa (marchew pietruszkę seler )i chwilę smażymy brukselkę dodajemy na końcu.
Następnie wszystko zalać wodą dodać mięso doprawić i gotować do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy koperek oraz śmietanę jeśli trzeba doprawić. SMACZNEGO
wtorek, 17 października 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz