Kilka prostych składników, dziesięć minut roboty i gotowe.
Polecam.
Ilość składników oczywiście dowolną,jak zwykle w nawiasach ile czego było u mnie.
Składniki:
Rukola (pół opakowania)
Szpinak (2 garście )
Ser feta (pół opakowania)
Pomidorki koktajlowe (10 sztuk)
Papryka stożkowa (średniej wielkości )
Ogórek gruntowy (mały)
Słonecznik według uznania
Sos francuski
Przygotowanie:
Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy, paprykę i ogórek w pół plastry,pomidorki na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na talerz wykładamy porcję szpinaku i rukoli, mieszamy.
Na górę układamy resztę składników.
Wszystko posypujemy słonecznikiem i polewamy sosem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz